Preloader

Despre noi

Înfiinţată în 2003, Compania Chimie.md a devenit rapid prin calitatea, preţul şi operativitatea livrărilor, lider pe piaţa din Republica Moldova în producerea și comercializarea produselor chimice destinate conservării produselor și dezinfectării spațiilor și încăperilor.


Toate produsele din gama oferită sunt verificate și aprobate de către autorităţi competente atât naționale cât și internaţionale, lucru confirmat de certificatele igienice şi de calitate pe care le avem şi le anexăm la contracte.


Compania noastra dispune de resurse ce permit efectuarea serviciilor de transport şi logistica de orice complexitate. Vom fi bucuroşi să vă deservim la cea mai înaltă calitate!

Produse

Dioxidul de sulf (SO2 )

anhidrida acidului sulfuros (H2SO3), este un gaz incolor, iritant al mucoaselor, cu un miros înțepător și gust acrișor. În stare lichidă este un solvent pentru numeroase substanțe, fiind folosit în multe cazuri și ca dizolvant. Utilizatrea lui de bază este însă în industria alimentară ca și conservant al legumelor și fructelor sau pentru dezinfectarea butoaielor de vin sau bere. În Europa, este notată cu numărul E 220 fiind admisă pentru produsele „bio”. Dioxidul de sulf mai este întrebuințat în industria farmaceutică, a coloranților, precum și la înălbirea hârtiei sau materialelor textile. Disponibil în recipienți sub presune de 50 sau 900 kilograme.

Metabisulfitul de sodiu

este un aditiv alimentar sintetic care se foloseşte ca şi conservant (substanţă folosită cu scopul de a împiedica alterarea unor produse alimentare sau de alta natură), antioxidant (substanţă care impiedică reacţia elementelor componente ale produselor), dezinfectant (substanţă care curaţă, distruge germenii purtatori de diferite boli) sau agent de albire (tratarea substanţelor cu agenţi oxidanţi pentru a le face mai mai albe). Acesta este folosit in producerea bauturilor alcoolice, biscuiţilor, produselor de panificaţie, sucurilor de fructe, fructelor şi legumelor uscate, produselor din cartofi. În nomenclatura internaţională de profil este notat cu E223. Disponibil în abalaj de 1, 5 și 25 kilograme.

Soluția de dioxid de sulf

este folosită pe larg în gospodării la conservarea și stabilizarea vinului. Sub forma unei difuzii de dioxid de sulf în apă cu concentrația de 6% este disponibilă în sticle cu volumul de 1,5 Litri. Proporția de întrebuințare este în medie de până la o sticlă la 1000L de vin.

Clorul

este o substanţă chimică folosită la purificarea apei, producerea de agenți dezinfectanți și înălbitori, și se regăsește în utilizările de zi cu zi sub formă de acid hipocloros(HClO) obținut prin hidroliza hipocloritului de sodiu(NaClO) la eliminarea bacteriilor și a altor microbi din apa de băut și piscine. De asemenea este folosit în cantități mari în produse de hârtie, antiseptice, coloranți, mâncare, insecticide, vopsele, produse petroliere, produse plastice, medicină, textile, solvenți, precum și multe alte produse de larg consum. Disponibil în recipienți de 50 și 900 kilograme.

Hipocloritul de sodiu

cu o concentrație de Clor activ de min. 12% este utilizat la albire (decolorant textil) sau ca dezinfectant al bazinelor de apă. O altă utilizare este îndepărtarea mucegaiului în gospodăria casnică. În concentrații mai slabe (3-5%) se întrebuințează pe larg la dezinfectarea încăperilor și suprafețelor. Disponibil în canistre de 5, 10 si 20 Litri.

Contacts

Chimie.md

MD-2001, Chișinău, Str. Bălănescu 38/2

Republica Moldova

Tel: +373(22)270.237

Fax: +373(22)278.740

Email: office@chimie.md

Nu ezita sa ne contactezi!